Activiteiten

Rite van de baarmoeder – zaterdag 1 juni

Met veel plezier nodigen wij, vrouwenklank, je uit voor een dag rondom:

De Rite van de Baarmoeder

Zaterdag 1 juni 2019 van  11.00 tot 17.00 uur

~ DE BAARMOEDER IS GEEN PLEK OM PIJN EN ANGST TE BEWAREN… DE BAARMOEDER IS EEN PLEK VAN CREATIE EN GEBOORTE VAN LEVEN ~

De baarmoeder is een heilige ruimte; een ruimte die eerbied van ons verdient. Een optimale plek voor heel specifieke processen. Processen die rechtstreeks met Creatie verbonden zijn en deze specifieke processen gaan over de geboorte van nieuw leven.

Gedragen door de moeder

We zijn, voorafgaand aan onze geboorte, allemaal gedragen in de baarmoeder van onze moeder. Hopelijk was dat een veilige beschermde plek, waar we konden groeien en ontwikkelen in een liefdevolle verbinding. Tot we klaar waren om geboren te worden in een andere ruimte, in een grotere baarmoeder met meer mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Gedragen door Moeder Aarde

Na onze geboorte kwamen we terecht in de baarmoeder van Moeder Aarde, ook een plek voor heel specifieke processen, ook een plek van Creatie en de geboorte van nieuw leven… Deze keer zijn dat geen automatische processen , zoals in de buik van onze eerste moeder, maar eenmaal geboren op Aarde hebben we keuze welke processen we willen aangaan en welke niet. We maken vele keuzes in ons leven en daarmee bouwen we iets op. Om zo nieuw leven te creëren. Nieuwe ervaringen, nieuwe gevoelens, nieuwe processen.

Daar waar de Moeders op ons wachten…

Tevens leven we in nóg een baarmoeder. Dat is de baarmoeder van het Universum, een bijzonder specifieke plek van Creatie en een heilige ruimte voor geboorte van nieuw leven.. en deze processen zijn universele processen. Deze processen draaien niet om onszelf in een egocentrisch heelal, maar gaan over een heel Groot Mysterie waar we allemaal deel van uitmaken als mensheid.

De Rite van de Baarmoeder is een prachtig ritueel die aan deze drie baarmoeders recht doet. Het is een ceremonie die ons met beide benen op de grond zet, de grond die ons draagt, en die ons onze verantwoordelijkheid laat verwoorden:

“de baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren, de baarmoeder is een plek van Creatie en geboorte van Nieuw Leven”

Hoe ziet de dag eruit?

We delen met elkaar onze verhalen en ervaringen. Soms zijn dat ervaringen van angst en pijn. De vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, misbruikt en onderdrukt. We zijn ons bewust dat het verdriet en de diepe pijn hierover nog steeds een rol speelt.

In de Rite van de Baarmoeder geef je weer waarde aan dat wat waarde heeft. We spreken onze verlangens en hoop uit, we stoken het vuur en we zingen, trommelen en dansen. We gaan daadwerkelijk aan de slag om gezamenlijk de mooiste, de warmste en de meest liefdevolle plek voor Creatie en geboorte van nieuw leven te creëren, met daarbij respect voor ieders eigenheid. In deze speciaal gecreëerde plek vindt vervolgens de Rite van de Baarmoeder plaats voor ieder van ons die dat wil.

Je bent van harte welkom!

Wil je deelnemen aan de Rite van de Baarmoeder, dan ben je van harte welkom: Op 1 juni 2019 Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen (Dr) We beginnen om 11.00 uur en sluiten de dag af om 17.00 uur.

De kosten voor de dag zijn 45 euro, dat is inclusief koffie en thee met iets lekkers en een lunch tussen de middag.

De rite is ook mooi om samen met een vriendin, moeder of zus naartoe te komen. Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere vrouwen!

Voor meer informatie of aanmelden:

welkom@vrouwenklank.nl | www.vrouwenklank.nl

Anna de Jong – 06-18664382 | Annedoor Koelman – 06-51381502

Bel of mail gerust als je behoefte aan meer info vooraf hebt.

Een wandeling in het bos; een meditatie met je zintuigen – zaterdag 8 juni 13-16 uur

Verbonden zijn met de natuur om je heen

Een meditatie met je zintuigen

Om in verbinding te zijn of te
communiceren met de natuur om je heen, planten, bomen, bloemen, de
dierenwereld, gaan we extra aandacht geven aan onze zintuigen.  De eerste
stap hiervoor is om innerlijk stil te zijn en het contact met de aarde te
voelen. Van daaruit gaan we meditatief een voor een onze zintuigen aanspreken:
horen, proeven, voelen, ruiken en zien. Onze zintuigen te openen voor onze
omgeving en wat onze omgeving ons wil vertellen.

Wat onze omgeving ons wil
vertellen kan op verschillende manieren tot ons komen. De ene persoon
communiceert door middel van clairvoyance/helder zien, de ander door
clairaudience/helder horen, weer een ander door clairsentience/helder voelen,
of clairsalience/helder ruiken, of clairgustance/helder proeven, of
claircognizance/helder weten.

Deze meditatieve wandeling kan
je inzicht geven op welke manier jij de communicatie ontvangt: in beelden, of
in geluid, of in voelen enz………………

De wandeling zal daarom in een
rustig tempo gaan, langzamer dan onze normale snelheid. Met tijd voor momenten
van contact en verbinding.

Natuurlijk geven we het bos iets terug voor ons verblijf en ervaringen, die we er mochten beleven.

Zaterdag 8 juni van 13.00 – 16.00 uur.
Ontvangst 13.00 uur te Welhoven met koffie en thee
Start wandeling 13.30 uur
Kosten: 20 euro

Voor info en opgave Mathilde Klerks 06-12528357, info@welhoven.nl Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen

Vooraankondiging Vrienden van de Well Being Sciences – zaterdag 15 juni

De tweede vriendendag vind plaats op 4 mei. Om half 11 staat de koffie/thee klaar, om 11 uur beginnen we tot ong. 17 uur. Kosten 25 euro incl. drankjes en soep bij de lunch (eigen lunchpakket meenemen). Geef je even door als je komt op info@welhoven.nl ?

Wijze natuurvolken zoals de Indianen die een eminent leven leidden in afstemming op hun originatie en creator, en in resonantie met boodschappen van verbindende natuurtaal die wordt ingefluisterd door de wind, de levende aarde, de ruis van water, de dieren enzovoort, wisten het al: ‘beleef elke dag ten volle alsof het je laatste is, en leef iedere dag alsof je alle tijd van de wereld hebt’. Zo wáár! In de eindeloze voortgang van het leven zelf, kan ik werkelijk zo leven?

Lees hier de hele uitnodiging.

Algemene informatie over de vriendendagen staat hier.

Volle maan vrouwencirkel – maandagavond 17 juni

Je bent van harte welkom!

Vrouwenrij

In de vrouwencirkel komen we samen om de verbindingen met onszelf, met elkaar, met Moeder Aarde, met het grote geheel te voelen en om te ontdekken wat ons voedt.

We zingen, dansen, visualiseren en trommelen, we stoken het vuur zowel binnen als buiten, we mediteren, we vertellen elkaar wat in ons leeft, we geven vertrouwen en ontvangen vertrouwen, we leggen de kaarten en kijken naar de sterren, planeten, zon en maan, we vergaren wijsheid en diepe inzichten.

We geven zo expressie aan onze dankbaarheid voor de overvloed waarvan we mogen genieten. We uiten onze waardering voor de veelheid aan mogelijkheden en brengen onze eigen creativiteit en rijkdom tot leven. Dit alles doen we op een zachte en open manier, om zo de weg te openen naar onze innerlijke wereld van gevoelens en onze vermogens om lief te hebben en om liefde te ontvangen.

Met elkaar zoeken we naar mogelijkheden om onze vrouwelijke waardigheid en onze kwaliteiten te voeden en gestalte te geven. Om zo de innerlijke vlam brandend te houden!

Data in 2019: vrijdag 18 januari, woensdag 20 februari, woensdag 20 maart, donderdag 18 april, vrijdag 17 mei, maandag 17 juni

Tijd: Vanaf 19.15 uur staat de thee klaar. Cirkel van 19.30 uur tot 21.30 uur

Kosten: 10 euro per avond

Voor meer informatie of aanmelden:

welkom@vrouwenklank.nl | www.vrouwenklank.nl

Anna de Jong – 06-18664382 | Annedoor Koelman – 06-51381502

Zin in zingen – zaterdagmiddag 29 juni

liederen van wijsheid en verlangen

Zingen in een informele en warme sfeer. Je bent van harte welkom!

Zin in zingen

Liederen rond een spiritueel thema 

Voor elke middag “Zin in Zingen” worden de liederen die we zingen rond een spiritueel thema gekozen. Zoals bijvoorbeeld liederen van afscheid, liederen over de zomer, liederen van hoop, liederen over sterren en planeten, liederen met als thema licht en kleuren, of we zingen van engelen en vogels…of zoals de komende vier keer …………….

liederen rond de vier elementen; water, vuur, aarde en lucht. Elke middag is een gezamenlijke proeverij rond een van deze elementen.

Nadat we een lied gezongen hebben luisteren en voelen we wat het lied teweeg brengt. Is dat levenslust, is dat hoop of misschien een diepe stilte, of vraagt het om een bepaalde manier van bewegen? Het samen zingen is een mooie manier om een schat aan prachtige liederen uit alle windstreken te leren en tevens om inspirerende mensen te ontmoeten!

We drinken vooraf samen een kop thee en maken verbinding met de energie en inspiratie van het moment. En dan gaan we zingen; eenstemmig, meerstemmig, soms improviseren we er op los, of we zingen een kanon…

Er wordt voor het zingen geen speciaal niveau vereist, iedereen die van zingen houdt is van harte welkom.

Data voor 2019

Zaterdagmiddag 13 april, 18 mei & 29 juni

Tijd: inloop vanaf 14.15 uur. We zingen van 14.30 uur tot 16.00 uur Kosten € 10,- per keer

*Laat je het even weten als je komt?

Anna de Jong | 06-18664382 of welkom@vrouwenklank.nl www.vrouwenklank.nl

Spirituele Zomer vijfdaagse “Transformeren met de Elementen” – 12-16 juli

Een vijfdaagse retraite waarin je leert over de balans van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte in je leven, en manieren om aan deze balans te werken.

Begeleiding: Froukje Buma en Jeroen Kuyper. Voor meer informatie en opgave: www.israna.nl info@israna.nl of bel 0521-344653.

Astrologie en Healing 4-daagse Herfst Equinox – 20 – 23 september

Wanneer twee domeinen: Astrologie en Healing, mixen, trekt hun gezamenlijke dans universele, helende atmosferen aan. We nemen uitgebreid de tijd om het experiment hiermee aan te gaan om te ervaren wat er mogelijk is…. Met astrologe Karni Zor en Well Being Sciences healer Heleen Francke.

Meer details klik hier

Een zingend web van wellbeing – iedere zondagavond van 19:30 – 20:00

Elke zondagavond van 19.30 – 20.00 uur zingt een groep vrouwen voor healing en wellbeing. Ieder zingt vanuit haar eigen woonplek. Voor meer informatie klik hier

Ruimte voor …

info@welhoven.nl
Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen