Activiteiten

Samen aan de slag dag – elke dinsdag 10-15 uur

Elke dinsdag komen we samen om aandacht te geven aan de ecologie van Welhoven. Het is een open zoektocht om het huis en de tuinen aantrekkelijk te maken voor zowel de geziene als de ongeziene werelden.

Je bent van harte welkom om dan een bezoekje te brengen aan Welhoven. Een kopje koffie mee te drinken, een gesprek aan te gaan of mee te helpen of rond te wandelen in de prachtige tuinen of een klusje op te pakken.

Bel voor je komt even naar Mathilde op 06 – 125 28 357

Volle maan Vrouwencirkel – dinsdag 21 september

Volle Maan Vrouwencirkel

SAMEN IN EEN CIRKEL VAN VERBINDINGEN

We zingen, we visualiseren en we trommelen
We stoken het vuur en vertellen elkaar over wat in ons leeft
We dansen, we leggen de kaarten en kijken naar de sterren, planeten,  zon en maan

Vrouwenklank organiseert bij volle maan een maandelijkse vrouwencirkel.
Deze is open voor elke vrouw die aanwezig wil zijn.

Data Volle Maan Cirkels

Tweede helft 2021

~ dinsdag 21 september, dinsdag 19 oktober, vrijdag 19 november, zaterdag 18 december ~

Bij Volle Maan is de energie van de maan op haar hoogtepunt. We dansen en zingen uit waardering voor alles wat heeft mogen groeien en wat zich heeft mogen ontwikkelen. Om vandaar uit het waardevolle te bewaren en het niet noodzakelijke te laten gaan.

De cirkel staat voor gelijkwaardigheid en je deel weten van een groter spiritueel gebeuren. In de vrouwencirkels openen we ons in veiligheid en vertrouwen voor elkaar, zodat onze verhalen gehoord worden, onze liederen klinken en onze passie gedanst wordt. We proberen zo levende wijsheid te verkrijgen, over de essentie van vrouwelijkheid, over onze innerlijke wereld van gevoelens en over verfijnde domeinen voorbij tijd en ruimte.

Praktisch

​De volle maan cirkels vinden plaats op Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen (Dr).
Om 19.15 uur staan de thee en iets lekkers klaar en van 19.30 tot 21.30 uur is de cirkel. 
Op dit moment zijn we met een kleine groep vrouwen in de cirkel. 
De bijdrage voor deze avond is 10 euro. 

Aanmelden kan via een berichtje naar welkom@vrouwenklank.nl

Ontmoetingen in een lichte, verdiepende, heelmakende storycircle – zondag 26 september (nog 6 maal t/m februari)

Om de mooie flyer met alle informatie te downloaden klik hier

Voor meer informatie mike.woudstra@gmail.com

Koffieconcert troubadour Columba – Zondag 10 oktober 10.30 – 13.00 uur

Troubadour Columba brengt op haar eigen wijze een gevarieerd programma met zelfgeschreven liedjes.

Met humor en diepgang komen onderwerpen aan bod die iedereen raken. Daarbij begeleidt zij zichzelf op harp en gitaar. Dit alles wordt afgewisseld met betoverend harpspel en andere instrumenten.

Alles bij elkaar een verrassend en boeiend optreden voor iedereen!

Inloop vanaf  10.30 uur,  koffie/thee en wat lekkers staat klaar.
Het optreden start om 11 uur. Entree: €10,00 (contant)
Opgave noodzakelijk, via info@welhoven.nl of bel 06-55800586
Aantal toehoorders is beperkt tot maximaal 20, in een goed geventileerde ruimte.

Locatie: Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385GJ Vledderveen DR

Weekeinde 30 en 31 Oktober – vrouw zijn (training/retraite)

Wat betekent vrouw-zijn voor jou? Wij (Anja en Bertha) dachten vroeger dat vrouw zijn alleen het uiterlijk betrof. Mannen waren duidelijker, makkelijker te begrijpen en daadkrachtiger. Vrouwen bij elkaar wij vonden het ingewikkeld. Tot we voorbij die buitenkant gingen kijken en ontdekten hoeveel wijsheid, kwetsbaarheid en gevoeligheid wij hebben en hoeveel kracht daarin schuilt.

Denk je nu, ‘wat zweverig, niks voor mij’ of ‘wat spannend, dat heb ik nog nooit uitgezocht’, buiten je comfortzone is het meeste te beleven, te leren en te ontdekken Onderzoek je overtuigingen, ontdek en ervaar wat vrouw-zijn voor jou betekent.

Twee dagen in een groep met vrouwen, tijd voor jezelf, tijd om op te laden, tijd om nieuwe inzichten op te doen, tijd om te ontdekken wat vrouw-zijn nu echt voor jou betekent, tijd om te vertragen, te verzachten, te verbinden, te genieten van de wijsheid die wij vrouwen in ons hebben, te lachen, te dansen, te eten, etc.

Om te ervaren dat we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn, om te ontdekken dat we tegen dezelfde problemen aanlopen, dat we op elkaar kunnen leunen, dat we elkaar kunnen vertrouwen, dat we van elkaar kunnen leren, dat we elkaar kunnen inspireren, dat we elkaars spiegel kunnen zijn in onze licht- en schaduw kanten.

Deze twee dagen zijn voor vrouwen die een stap willen maken in hun eigen ontwikkelproces. Of je hier al ervaring in hebt of niet is voor deze dagen onbelangrijk. Voel je welkom, je bent precies goed zoals je bent, met alles er op en er aan.

Praktisch

De training vindt plaats op 30 en 31 oktober op een prachtige plek in Drenthe, Vledderveen. Een ruimte voor ons alleen, een prachtige tuin om in te dwalen en een plek waar we lekker een vuurtje kunnen stoken.

Er is plek voor maximaal 8 vrouwen. Deze investering in jezelf bedraagt 250 euro en dient voorafgaand aan de training te worden voldaan. Annuleren kan kosteloos tot drie weken voorafgaand aan de training. Daarna brengen we de verblijfkosten (overnachten, eten en drinken) in rekening. Het is wel mogelijk om zelf voor een vervangster te zorgen.

Over de trainers

Wij, Anja en Bertha, bundelen onze krachten in deze training. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een training en ervaren dat het een verrijking is voor jezelf en je omgeving als je op gepaste tijden ruimte en tijd maakt voor je eigen ontwikkeling. En beiden hebben ondervonden dat vrouw-zijn niet alleen de buitenkant betreft maar ook (vooral) de binnenkant.

Beide vrouwen uit het Noorden, met beide benen op de grond en het hart op de goede plek. Samen hebben ze een schat aan (levens)ervaring en een gereedschapskist vol met prachtige tools.  Met deze twee dagen willen wij vrouwen weer een nieuwe stap in hun persoonlijke ontwikkeling laten zetten en laten ervaren hoe helend het kan zijn om op deze manier met elkaar te verbinden.

Aanmelden kan tot 1 oktober per mail, je ontvangt dan een bevestiging en op een later moment de factuur en verdere informatie.

Heb je nog vragen, stel ze gerust per mail of telefoon:

Anja Woortman: a.f.woortman@gmail.com 06-20 21 78 31

Bertha Middendorp: berthamiddendorp@gmail.com  06-46 05 45 98

Ruimte voor …