Activiteiten

Samen aan de slag dag – elke dinsdag 10-15 uur

Elke dinsdag komen we samen om aandacht te geven aan de ecologie van Welhoven. Het is een open zoektocht om het huis en de tuinen aantrekkelijk te maken voor zowel de geziene als de ongeziene werelden.

Je bent van harte welkom om dan een bezoekje te brengen aan Welhoven. Een kopje koffie mee te drinken, een gesprek aan te gaan of mee te helpen of rond te wandelen in de prachtige tuinen of een klusje op te pakken.

Bel voor je komt even naar Mathilde op 06 – 125 28 357

Maandelijkse storycircle – Op zoek naar Creatieve Expressie vanuit Innerlijke Groei? – zondag 20 december

Deelnemen aan een Storycircle?

Sinds september 2019 is er in Welhoven te Vledderveen (DR) een Storycircle actief van StoryGenics. Deze Storycircle ontmoet 1 keer per maand op zondag, van 11 tot 17 uur.

Vanuit de intentie om de oude, actuele en futuristische kunst van Storytelling tot leven te brengen, komen vertellers bijeen om hun eigen vertellerskunsten te ontwikkelen en te verfijnen.

Tussen de ontmoetingen door is er de mogelijkheid om aan creatieve (schrijf)opdrachten deel te nemen, deze worden via een messenger app aangeboden.

Vanaf zondag 20 september 2020 gaat de Storycircle verder. Er is een vaste kern gebouwd van vertellers en het is mogelijk om je daarbij aan te sluiten. Hoe? Door je voor één of meer sessies in te schrijven, zie onderaan voor de details.

Het thema waar we vanaf september mee gaan werken is ‘Storylistening’. Dit betekent dat we met Storytellingvaardigheden aan de slag gaan, vanuit het aspect van luisteren. De ontmoetingen worden gefaciliteerd door 3 storytellers uit het Groene Hart, Anneke van der Werf, Hubert Beekhuizen en Mike Woudstra. Zij maken alle drie deel uit van het internationale vertellersnetwerk De Ring van Turquoise.

Wat is Storylistening?

Storylistening is als het zonlicht dat een verhaal tot bloei brengt wanneer het wordt verteld. Het is een zoektocht naar innerlijke stilte in een wereld vol geluid en lawaai. Storylistening is het stille potentieel van de luisterrijke storyteller, om een alchemie te ontwikkelen die oren in ogen veranderen…

Wat is StoryGenics?

StoryGenics is een luisterrijke expeditie naar de schatkamers van de menselijke ervaring. De vertellers van StoryGenics zijn op zoek naar de vormende krachten in verhalen die ons helpen een toekomst te herinneren waarin ieder mens zichzelf kan zijn, maar dan beter. Om vanuit die staat een speels, creatief (zelf)vertrouwen aan te wakkeren dat in allerlei (on)mogelijke situaties nieuwe verhalen weet te vinden, te schrijven en tot leven te brengen. Nieuwe verhalen die kunnen helpen om verandering van binnen uit mogelijk te maken.

StoryGenics & the Art of Storylistening

5 ontmoetingen met jezelf in een luisterrijke toekomst. Voor mensen die de essentiële kunst van storylistening en -telling (verder) willen ontwikkelen en toepassen in hun leven, werk en ontwikkeling. Locatie: In Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8386 GJ Vledderveen (DR)

Data: Vijf ontmoetingen van 11 – 17 uur op de volgende dagen:

Zondagen
20 september, 18 oktober, 22 november, 20 december en 17 januari

Geïnteresseerd?

Aanmelden: mike.woudstra@gmail.com

De investering voor 1 kennismakings-bijeenkomst is € 35,- dat is inclusief koffie en thee. Lunch graag zelf meebrengen. Je bent welkom vanaf 10.00 uur voor kennismaking en koffie of thee.

Volle maan Vrouwencirkel – dinsdagavond 29 december – elke maan(d)

Volgende cirkel is op dinsdag 29 december

De cirkel staat voor gelijkwaardigheid en je deel weten van een groter spiritueel gebeuren.  In de vrouwencirkels openen we ons in veiligheid en vertrouwen voor elkaar, zodat onze verhalen gehoord worden, onze liederen klinken en onze passie gedanst wordt. We proberen zo levende wijsheid te verkrijgen, over de essentie van vrouwelijkheid, over onze innerlijke wereld van gevoelens en over verfijnde domeinen voorbij tijd en ruimte.

Praktisch

De volle maan cirkels vinden plaats op Welhoven, om 19.15 uur staan de thee en iets lekkers klaar en van 19.30 tot 21.30 uur is de cirkel .

De bijdrage voor deze cirkel is 10 euro

Aanmelden en meer informatie: welkom@vrouwenklank.nl | www.vrouwenklank.nl Anna de Jong – 06-18664382 | Annedoor Koelman – 06-51381502 Bel of mail gerust als je behoefte aan meer info vooraf hebt

Ruimte voor …

info@welhoven.nl
Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen