WEERSPIEGELING een intuïtief beeldhouw- en meditatie weekend – 30 september-2 oktober

Wil je een ontspannen weekend en gaandeweg ook inzichten op doen over wat je bezig houdt, dan bieden we je hier de ruimte voor. In de rustieke tuin van Welhoven gaan we vanuit het thema ‘weerspiegeling’ op een intuïtieve manier aan het werk met een steen. Daaromheen bieden we meditatieve momenten aan, die meehelpen om ruimte te maken voor het creatieve proces. Deze combinatie maakt dat je meer ontspanning in jezelf gaat ervaren.

De beweging die je in de steen aanbrengt is als het ware een weerspiegeling van wat er in je leeft. Je leert op een andere manier te kijken naar jezelf en ontdekt welk verhaal er voor jou in de steen zit.

Het beeldhouwweekend wordt begeleid door Yanny de Groot en de meditatie wordt begeleid door Heleen Francke.

Yanny de Groot houdt zich al geruime tijd bezig met het ontwerpen van beelden in diverse materialen en het geven van workshops. Naast een tweejarige beeldhouwopleiding is zij ook geschoold als coach.  Deze twee disciplines vormen een prima combinatie om een speciale betekenis aan je eigen kunstwerk te geven. In het beeldhouwweekend wordt met een zachte steensoort gewerkt en je hoeft geen ervaring te hebben in het bewerken van een steen.  Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om het creatieve proces met een steen aan te gaan.

Neem gemakkelijk zittende kleding mee, die stoffig mag worden.

Heleen Francke is well being/healing coach en deel van het team van Welhoven. De meditatieve oefeningen zullen, afhankelijk van het weer, buiten in de tuin of in de binnenruimte plaatsvinden. Mogelijk ook al wandelend in de mooie omgeving, en gebruik makend van de natuur die ons omringt. We worden meer bewust van het geheel van onszelf  en de verbindingen met de aarde en het grotere geheel, waardoor we minder ‘in ons hoofd’ zitten en meer verbonden met en luisterend naar ons gevoel en sensitiviteit. Neem fijne wandelschoenen mee en een regenjas.

Gaandeweg vinden we de balans tussen het werken met je steen, meditatie en rustmomenten. De avonden zijn in principe zonder programma. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 10.

Praktisch

Start en einde

Het weekend start op vrijdag 30 september om 10 uur met de koffie/thee en eerste samenzijn, en eindigt op zondag 2 oktober na de avondmaaltijd om ongeveer 19 uur.

Adres

Welhoven, Werkhorstlaan 2, 8385GJ Vledderveen

All-in prijs

De all-in prijs is 275 euro, en includeert:

  • 2x ontbijt, 3x lunch en 3x diner, alles vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch, met diëten kan rekening worden gehouden
  • Koffie/thee met iets erbij gedurende de dagen
  • 2 overnachtingen op 2-persoons kamer, tent of camper mag ook meegenomen worden (linnenset is optioneel 5 euro of kun je zelf meenemen)
  • Alle materialen/kosten voor de workshops

Als je niet overnacht of geen maaltijden gebruikt, dan trekken we die kosten van de all-in prijs af (overnachten 25 euro, ontbijt 7,50, lunch 12,50 en diner 15 euro)

Opgave en informatie

Graag tijdig (aantal plaatsen is beperkt) via info@welhoven.nl (Heleen).

Na je aanmelding nemen we via de email contact met je op.

We zijn benieuwd welke nieuwe ervaringen zich gaan aandienen, en kijken ernaar uit elkaar te ontmoeten!

Hartelijke groet,

Yanny en Heleen