Ervaringen

 • Zin in Zingen op vrijdag is voor mij echt iets om naar uit te kijken! De liedjes uit verschillende stromingen en werelddelen zijn verrassend en brengen allemaal een andere energie met zich mee. Het samen zingen, op elkaar afstemmend, maar toch met je eigen inbreng, is heel prettig. De mooie contacten die ontstaan zijn ook een mooi onderdeel. En verder leidt Anna de middagen met humor, enthousiasme en veel gevoel. Fijn!
  (Annedoor Koelman)
 • Ik ben een individueel traject in gegaan met Anna. Ik ontdekte hoe lastig ik het vond om in een groepje te zingen, om mijn eigen stem te laten horen. Anna begeleidt je op een rustige en prettige manier. Alles is goed en niets klinkt raar.
  Door Anna heb ik geleerd om te voelen wat het zingen met me doet, om naar bepaalde lichaamsdelen toe te zingen en om te voelen wanneer ik tijdens het zingen echt bij mezelf ben. Voor mij was dit een fijne manier om mijn eigen grenzen te verleggen.
  Waar ik het eerder moeilijk vond om in gezelschap mijn stem te laten horen tijdens het zingen, durf ik nu uit volle borst mee te zingen.
  Ook ben ik ongemerkt veel meer aan het zingen. Op mijn werk, in de supermarkt, in de auto… Het geeft een vrolijk en blij gevoel. En dat door zoiets simpels, wat je altijd en overal kunt doen!
  (Jolanda)
 • Ik vind de zangmiddagen Zin in Zingen heerlijk en ik word er altijd blij en gelukkig, soepeler, warmer, opener, rustiger, opgeruimd en stiller van. Bevrijdend dus.
  Het is voor jezelf ook vaak een verrassing te bemerken hoe je klinkt, je komt in contact met jezelf. Het doet mij zo goed me zo te uiten en samen te klinken met de anderen.
  Het werkt zeker ook door, het geeft zelfvertrouwen en je ontdekt letterlijk meer manieren om je stem te gebruiken.
  Anna biedt iedere bijeenkomst weer nieuwe korte, snel aan te leren liedjes aan uit een heel rijk en gevarieerd scala.
  Wat ik heel fijn vind is dat het veelal onbekende talen en nieuwe verrassende klanken zijn uit allerlei landen en werelddelen en met heel diverse atmosferen. De middag wordt daardoor een soort reis met de groep door allerlei ervaringsgebieden.
  Van verstillende mantra’s tot krachtige en aardende liedjes tot lichtvoetige fluistering.
  Er is ook een mooie afwisseling aan zangmanieren van samenzang, meerstemmigheid, kanon, korte vrijblijvende solo-experimenten en soms met beweging of een oceaandrum of ander instrument erbij.
  Het beginnen met het trekken van een astrologische kaart geeft daarbij ook nog een achtergrondthema dat ieder voor zichzelf kan aftasten.
  Anna is in haar leiding vrijmoedig, zeer inspirerend en verbindend en weet iedereen op haar gemak te stellen.
  (Bianca van Schaik)

Ruimte voor …

info@welhoven.nl
Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen