Voorzieningen

Groepsaccommodatie en zaalverhuur
Welhoven, een spirituele groepsaccommodatie, beschikt over een grote gemeenschappelijke ruimte (ongeveer 11×7) met een houtkachel; een keuken en bijkeuken; 4 slaapkamers voor 2 personen (2 met eigen wastafel); een badkamer met douche en toilet; een aparte douche en een aparte toilet. Verder is er een behandel/healing kamer, en een bibliotheek / werkruimte op zolder. Het huis heeft centrale verwarming en vloerverwarming. Er is een piano aanwezig en een gitaar die je mag gebruiken. Er is wifi aanwezig. Om elektrosmog tegen te houden is de wifi afgeschermd, er zijn staande schermen waar je je mobiel achter kan leggen als je hem aan wilt. Er is ook een speciale kabel voor je laptop (geaard). Welhoven ligt in een zeer stralingsarm gebied. De bedden zijn comfortabel, 90×200 (en 2 van 90×210), de kussens en linnengoed van natuurlijk materiaal. Water in de keuken is gezuiverd via een gaia aqua filter.

Klik op de foto om te vergroten

Twee foto’s van de Robijn kamer

Links de Opaal kamer en rechts de Amber kamer

Links de Smaragd kamer en rechts de keuken

VoorkamerVoorkamer

De gemeenschappelijke ruimte

De Witte Den
De Witte Den is een apart huisje met daarin een slaapkamer voor 2 personen en een multifunctionele ruimte, waar ook met gemak 3 mensen kunnen slapen. Deze kan ook als werkruimte of zitkamer gebruikt worden. Verder is er een douche, wasruimte, aparte toilet, en keukentje. Het huisje is geschikt voor rolstoelen. De Witte Den ligt prachtig met uitzicht over het land en veel licht. Het heeft een terras aan twee kanten en een eigen tuin. Ook hier elektrosmog schermen beschikbaar, en het water is gezuiverd via een Gaia Aqua filter.

Extra slaapplekken
In totaal kan Welhoven momenteel plek bieden 13 personen op Welhoven zelf. In de nabije omgeving zijn diverse andere overnachtingsmogelijkheden. Soms kan er een vakantiehuisje extra worden gehuurd in de buurt.

Geen drempels. Terras.
Het grote huis is geschikt voor rolstoelen, er zijn geen drempels en er is een ruime douche en een aangepaste toilet.
Er is een groot buitenterras langs de zuid en zuid-oostzijde van het huis, waarop je heerlijk kunt zitten en buiten kunt eten, met een prachtig wijds uitzicht op de velden rondom.

Het terrein
Het terrein is 1 ha groot, met een groot grasveld geschikt voor groepswerk, het doen van oefeningen, dauwtrappen in de ochtend, of gewoon je eigen mijmerplekje creëren.  Er is een vijver, een tuin die in aanbouw is als een helende ecologie, een Tuin voor de Aarde, een Elfentuintje. Een gedeelte van het land is wild grasland met paden erdoor. Parkeren is op eigen parkeerterrein. Er zijn 2 fietsen aanwezig. Opladen van e-bikes is mogelijk. Fietsen kunnen overdekt staan.

De omgeving
De prachtige omgeving nodigt uit voor wandelingen en fietstochten. Welhoven ligt aan de rand van het Drents-Friese Woud. Het landschap is afwisselend bossig, met vennen, en akkers/weiden, met statige eiken- en beukenlanen en prachtige vergezichten.

Bereikbaarheid 
Met openbaar vervoer is Station Steenwijk het dichtstbij, vanwaar bus 19 richting Noordwolde rijdt (bushalte Vierdeparten). In de avonduren is dit een belbus.  Via Wolvega kun je met bus 17 tot halte Kerkweg in Boijl komen. Ook deze lijn is een belbus in de avonduren. In overleg is het vaak wel mogelijk opgehaald/gebracht te worden van en naar een bushalte.

Boven alles nodigen we ieder uit om de weldadige rust en stilte te komen ervaren!

Het is mogelijk om je verblijf te combineren met een healing afspraak.

Ruimte voor …