Tuinen

Geleidelijk zullen de verschillende plekken op het 1 ha grote terrein gestalte krijgen.

Grasveld en boomgaard
Er is een groot grasveld aan de zuid-oost zijde van het terras, aan de wegkant omzoomd met een grote variatie aan bomen en struiken. Inmiddels is hier een kleine boomgaard ontstaan met 7 jonge bomen: een kers, een appel, een peer, 2 pruimenbomen, een mispel en een bijenboom.

Het grote veld
2015-06-25 01.21.02klAan het grasveld grenst een tweede veld, dat jaren lang alleen af en toe is gebruikt voor paarden, en waarop allerlei grassen en andere planten wild groeien. In het achterste deel is nu een leemvijver gekomen, en twee wallen die het land wat glooiender maken. In het midden werken we aan een helende tuin met verschillende kleinere ecologieen voor specifieke energetische werking. We zijn nu met de spectrum/ regenboogtuin begonnen. Er is een bron met zuiver grondwater voor de tuin in droge tijden, waarmee we de vijver zo nodig kunnen aanvullen. Er zijn al kikkers en libellen,  de reetjes hebben de vijver ook gevonden.

Slingerpaden zijn gemaaid door het gras, waardoor je makkelijk door het terrein kunt lopen en genieten van de vele soorten grassen en kruiden.  Er zijn heel veel soorten vlinders!

Terras
Langs de rand van het terras aan de zuidzijde van het huis zijn tussen de mooie planten kruiden gezaaid, omdat het zo’n lekkere warme, beschutte plek is.  Dit zijn vooral de keukenkruiden, handig  om vlak bij de keuken te laten groeien. Maar er staan ook prachtige vingerhoedskruid, zeeuws knoopje, akelei, monnikskap, stokrozen…

Ontwikkelingen
Er zullen meerdere bijzondere tuinen gaan ontstaan, maar wanneer weten we niet! Dat zal voortkomen uit het proces dat wij met elkaar en samen met anderen op Welhoven aangaan, en wat zich zal laten zien. Zo is er een Elfentuintje ontstaan, en een speciale tuin voor de Aarde. Bij de Ruimte voor Healing die aan het terras ligt zijn we begonnen aan een speciale rustgevende en versterkende ecologie. De tuinen zullen in ieder geval te maken hebben met het aantrekkelijker, rijker en gevarieerder maken van de ecologie, niet alleen voor mensen, flora en fauna maar ook voor wat daar kan leven aan ‘ongezien’ leven. Dit zal toevoegen aan de wellbeing voor mens, dier, plant – en zo ook aan de planeet zelf, en het universum…

Ruimte voor …

info@welhoven.nl
Werkhorstlaan 2, 8385 GJ Vledderveen