Tuinen

Geleidelijk zullen de verschillende plekken op het 1 ha grote terrein gestalte krijgen.

Grasveld en boomgaard
Er is een groot grasveld aan de zuid-oost zijde van het terras, aan de wegkant omzoomd met een grote variatie aan bomen en struiken. Hier is een kleine boomgaard  met 7 jonge bomen: een kers, een appel, een peer, 2 pruimenbomen, een mispel en een walnoot. Er is plek voor een enkele extra tenten, en er is een vuurplek.

Het zuidelijke veld
2015-06-25 01.21.02klAan de zuidkant is langs de hele lengte grenzend aan de akker, een gevarieerd veld ontstaan. In het achterste deel is een leemvijver met twee wallen die het land wat glooiender maken. De vijver heeft tijd nodig om op te bouwen,  maar er zijn al kikkers en libellen, de zwaluwen drinken er, en de reetjes hebben hem ook gevonden. In het midden werken we aan een helende tuin met verschillende kleinere ecologieen voor specifieke energetische werking. We streven naar een streeds rijkere variatie van bij- en vlindervriendelijke planten en bloemen.  Er is een bron met zuiver grondwater voor de tuin in droge tijden, waarmee we de vijver zo nodig kunnen aanvullen.

Verder richting de parkeerplaats is een andere bijzondere plek (bij het beeld van de 3 Gratiën) om rustig te zitten, met veel bloeiende struiken en planten. Grenzend daaraan is de moestuin.

Slingerpaden zijn gemaaid door het gras, waardoor je makkelijk door het terrein kunt lopen en genieten van de vele soorten grassen en kruiden.  Er zijn heel veel soorten vlinders!

Het kleine huisje, De Witte Den, heeft een heel eigen ecologie, met een stukje gras met een acaciaboompje, en een tuintje dat ’s zomers een in bloemenzee verandert.

Terras
Langs de rand van het terras aan de zuidzijde van het huis zijn tussen de mooie planten kruiden gezaaid, omdat het zo’n lekkere warme, beschutte plek is.  Dit zijn vooral de keukenkruiden, handig  om vlak bij de keuken te laten groeien. Maar er staan ook prachtige vingerhoedskruid, zeeuws knoopje, akelei, monnikskap, stokrozen…

Ontwikkelingen
Er zullen meerdere bijzondere tuinen gaan ontstaan, maar wanneer weten we niet! Dat zal voortkomen uit het proces dat wij met elkaar en samen met anderen op Welhoven aangaan, en wat zich zal laten zien. Zo is er een Elfentuintje ontstaan, en een speciale tuin voor de Aarde. Bij de Ruimte voor Healing die aan het terras ligt zijn we begonnen aan een speciale rustgevende en versterkende ecologie. De tuinen zullen in ieder geval te maken hebben met het aantrekkelijker, rijker en gevarieerder maken van de ecologie, niet alleen voor mensen, flora en fauna maar ook voor wat daar kan leven aan ‘ongezien’ leven. Dit zal toevoegen aan de wellbeing voor mens, dier, plant – en zo ook aan de planeet zelf, en het universum…

Ruimte voor …